Nachtlenzen voor kinderen?

Nachtlenzen en kinderen? Is dat wel een goed idee? Wordt dit veel gedaan? En is het wel veilig?

nachtlenzen-kinderen
Bij sommige kinderen gaat het zicht snel achteruit. Voor hen zijn nachtlenzen vaak een goede manier om het zicht terug te verbeteren.

 En om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst uitleggen wat nachtlenzen zijn. Een nachtlens – zoals het woord het zegt – werkt ‘s nachts, je doet de lens ‘s nachts in en ‘s morgens weer uit. Gedurende de nacht drukt de nachtlens je oog in de juiste vorm. Hierdoor komt je oog in de juiste vorm en kan je uitstekend zien.

Nachtlenzen zijn ideaal voor kinderen

En net daarom is de nachtlens vaak ideaal voor kinderen. Sommige kinderen vertonen steeds een slechter zicht, naarmate ze verouderen. Door nachtlenzen te dragen kan men ervoor zorgen dat de ogen minder snel of zelfs niet meer verslechteren. En daarom zijn nachtlenzen bij kinderen een goed idee. Bij oudere mensen worden nachtlenzen minder gebruikt, omdat zij vaak nood hebben aan een oplossing om zowel voor vér als voor dichtbij nauwkeurig te kunnen zien. Vandaar dat kinderen de beste doelgroep zijn voor nachtlenzen.Wil je meer informatie over nachtlenzen en kinderen, dan moet je deze artikels zeker eens lezen.Van zodra de ogen té slecht zijn geworden, kan het namelijk zijn dat nachtlenzen niet meer kunnen helpen.

 

4 gedachten over “Nachtlenzen voor kinderen?

 1. Is het dan niet zo hoe later op de dag het word hoe slechter je weer gaat zien? Met andere woorden kun je dan wel de hele dag goed zien of word je zicht s middags en met name s avonds al een stuk slechter?

  1. Hey Jules,

   De eerste dagen dat je het draagt, zal je merken dat je ogen ‘slechter’ worden als de het middag wordt. Maar dat is ook omdat je nog in een overgang fase zit.

   Van zodra je ogen gewend zijn aan de nachtlenzen, en je 10/10 ziet, zal dit effect niet meer gebeuren. Het is zelfs zo dat je gerust een nacht kan ‘overslaan’ en je eigenlijk 2 dagen goed ziet.

   Ik vermoed dat niet ieders ogen hetzelfde zijn, maar dit is alvast bij mij het geval!

   Luc

Geef een reactie