Computerbril

Een computerbril is een speciale bril die u helpt om het computerscherm scherper te zien. Wat is dan het verschil met een gewone leesbril? vraagt u zich waarschijnlijk af? U komt het hier te weten!

Computerbril

Uit onderzoek bleek dat klachten bij computerwerk eenvoudig kunnen voorkomen worden met een speciale computerbril. De problemen nemen toe bij een leeftijd vanaf 40 jaar. Vanaf deze leeftijd wordt het moeilijker om op korte afstand scherp te kunnen zien. Deze computerbril is afgesteld om scherp te zien op afstanden tot het computerscherm (40cm – 150cm).

Via onderstaande paginas brengen we u verder op de hoogte over de computerbril.


Verschil computerbril – leesbril ?

Een leesbril is ontwikkeld om scherp te zien op een leesafstand namelijk 40cm. Door deze beperkte afstand, wordt er vaak gekozen voor een halve leesbril waar men ‘over’ kan kijken indien met iets wilt scherp zien op een grotere afstand. De werkafstand van een computerbril (40cm-150cm) is zo gekozen dat men eenvoudig kan wisselen tussen computerscherm, toetsenbord en een papierendocument op uw bureau. Een multifocale bril heeft als nadeel dat je het hoofd achterover moet kantelen om het computerscherm scherp te kunnen zien.

Alternatieven voor computerbril

 • Computerbril: Voordeel: natuurlijke hoofdhouding, breed gezichtsveld op beeldscherm en toetsenbord, alles helder op afstand kleiner dan 2 m. Nadeel: verder dan 2 meter geen scherp zicht.
 • Multifocale bril: Voordeel: Scherp zicht op alle afstanden en deze bril kan altijd gebruikt worden. Nadeel: kijken naar het computerscherm gebeurt bij een onnatuurlijke houding van het hoofd.
 • Leesbril: Voordeel: Groot gezichtsveld op slechts 1 afstand: toetsenbord of scherm.

  Computerbril is oplossing voor volgende klachten

  Een computerbril biedt een oplossing voor mensen die vaak voor een computer zitten en last hebben van volgende klachten:

 • vermoeid gevoel in of achter het oog
 • hoofdpijn
 • nekpijn
 • onscherp zicht, wazig of zelfs dubbel zien

  Vergoeding computerbril

  Een computerbril is vaak een noodzaak geworden omwille van het werk en niet om privé-redenen. Daarom is het zo dat een computerbril vergoed kan worden door de werkgever.

  Meer informatie over vergoeding van computerbril vindt u via onderstaande informatie.