Ervaringen nachtlenzen

Heeft u zelf ervaringen met nachtlenzen? Laat dan een reactie achter onderaan deze pagina of bezoek forum over nachtlenzen.

Ervaring met nachtlenzen

 • Ervaring van Margriet Pronk www.margrieten.nl

  Ik doe ze iedere avond in voor het slapen gaan en ‘s ochtends uit. Mijn nachten duren over het algemeen 6-8 uur.
  Ik zie met beide ogen heel erg goed en het voelt het bevrijdend. Na jarenlang (bijna 30 jaar) lenzengebruik voelt het echt als een bevrijding.
  Toen ik nog overdag lenzen droeg, waren er zo vaak momenten dat je er last van had. Bijvoorbeeld als er een haartje in je oog komt, of als je aan het strand wandelt en het waait. Een ramp was dat. Of als ik even ging liggen op de bank om televisie te kijken of een boek ging lezen.
  Mijn lenzen gingen dan heel erg plakken aan mijn ogen en mijn ogen waren erg droog.Ik kan nu zwemmen en ik hoef niet bang te zijn dat ik dan mijn lenzen verlies. Of ik deed mijn lenzen uit, maar zag dan niet meer goed.
  Overdag kun je gewoon sporten of oubollig een tukkie doen. Je hoeft nooit bang te zijn dat je je lenzen verliest.
  Ook ‘s nachts als je bijvoorbeeld naar het toilet gaat, kun je alles scherp zien.
  Het is echt een wonder en ik kan het iedereen aanraden om het in ieder geval te proberen!

 • Ervaring van Nina Depoorter (16 en een afwijking van -1,75 en -2).

  Ik draag al twee jaar nachtlenzen en ik kan ze iedereen aanraden. In het begin was het een beetje aanmodderen om ze ‘s avonds goed aan te brengen omdat ze echt wel op de juiste plek moeten zitten, maar nu lees ik soms zelfs nog een half uurtje met de lenzen in. Het is ook niet zo dat je ze echt iedere nacht moet insteken. Pas als ik het een dag of twee niet doe, begin ik weer wazig te zien. [bron: het nieuwsblad.be]