Zijn nachtlenzen gevaarlijk?

Zijn nachtlenzen gevaarlijk?
Zijn nachtlenzen gevaarlijk?

Er circuleren enkele meldingen op verschillende online fora over de nadelen en het gevaar van nachtlenzen. Is het nu gevaarlijk of niet? We bespreken het in deze post.

Hieronder vind je een typische waarschuwing die je kan vinden op fora, als er gesproken wordt over nachtlenzen:

Draag geen nachtlenzen, je ogen zullen verwoest worden !!!

Wat moet je hier nu van denken, we schrijven zelfs op onze site dat het aantal nadelen van nachtlenzen zeer beperkt is?

Ik ken de personen in kwestie niet, maar ik denk dat volgende punten het probleem wel samenvatten.

Gevaren van nachtlenzen

  1. Niets is volledig vrij van nadelen. Bij alles heb je een kans dat het misloopt. Er zijn mensen die zware problemen hebben gekregen met gewone lenzen. Het aantal problemen met laseren is zelfs groter. Je hebt dus altijd wel een kans op een fout. MAAR deze kans is zeer klein, getuige de vele positieve getuigenissen.
  2. Misschien heeft de persoon in kwestie zich minder gehouden aan de hygienische voorschriften? Misschien werden de lenzen te weinig gereinigd en ontsmet?

In elk geval, er zijn geen officiele cijfers maar het aantal personen die nachtlenzen draagt in Nederland is groot. Moesten nachtlenzen écht een gevaarlijk probleem zijn, zouden ze niet toegelaten zijn op de markt. Er is grote controle, er zijn verschillende instanties die waken over de gezondheid van de patient.

ALS je echter nadelen ondervindt van je nachtlenzen, contacteer dan onmiddelijk je opticien of huisarts! Je kan maar beter één keer te veel op controle gaan …


Geef een reactie