Prijs Nachtlenzen

De prijs van nachtlenzen lijkt heel duur maar valt eigenlijk goed mee.
De prijs van nachtlenzen lijkt heel duur maar valt eigenlijk goed mee.

Hoe duur zijn nachtlenzen? Nachtlenzen zijn erg duur op het eerste zicht. Maar eigenlijk is de prijs van nachtlenzen niet zoveel hoger dan de gewone maand- of daglenzen. Nacht lenzen dient u elk jaar te vervangen maar als u ze niet elke nacht draagt (wat inderdaad niet hoeft) kan u er soms 2 jaar gebruik van maken. Als u het rekensommetje maakt dan zal u zien dat de kost van nachtlenzen nog wel meevalt. Hou er rekening mee dat u niet alleen nachtlenzen zal aanschaffen maar ook verschillende reinigingsproducten. Deze producten zorgen ervoor dat de kosten van nachtlenzen stijgen aangezien ze niet inbegrepen zijn.

Op ons nachtlenzen ervaringen forum vertelde iemand dat hij nachtlenzen heeft aangeschaft voor €225 per jaar. Dit is een erg goedkope oplossing, en meestal zijn nachtlenzen wel iets duurder. Quiz: hoe duur denk je dat nachtlenzen zijn per jaar?

  • M

Lees het antwoord hieronder:Uit onze recente vraag naar de prijs van nachtlenzen bleek dat de meesten tussen €350 en €400 betalen per jaar. 

Kosten Nachtlenzen

Wat kosten nachtlenzen? Elke optieker hanteert zijn eigen prijs van de nachtlens maar u bent al gauw ongeveer €500 kwijt voor het eerste jaar. Hiermee zijn de lenzen, de controles en de producten die u nodig heeft inbegrepen. Sommige optiekers doen het goedkoper maar zullen u elk jaar verplichten nieuwe lenzen te kopen of verkopen de producten duurder. Gemiddeld is de prijs het eerste jaar €500 en vanaf het tweede jaar en verdere jaren €375. Met dit geld betaalt u de optieker die uw ogen onderzoekt om te zien of u wel geschikt bent voor nachtlenzen (selectie-criteria). De optieker bestelt daarna een eerste paar lenzen (eerste passing) en indien nodig nog een tweede paar of derde paar om uw beide ogen zo goed mogelijk te corrigeren. Ook de controles en verdere afspraken zitten normaal gezien inbegrepen in deze prijs. Informeer op voorhand over de prijs van de nachtlens bij uw optieker en wat er allemaal inbegrepen zit, zodat je zeker niet voor verrassingen staat.

Geld terugtrekken

Sommige mutualiteiten betalen een deel van de prijs van nachtlenzen terug, informeer daarom zeker bij je eigen ziekenkas om te zien of je ook in aanmerking komt. Zo reduceer je de prijs van nacht lenzen op eenvoudige manier. Meestal krijgen -25 jarigen meer voordeel dan +25 jarigen, maar daar zal uw mutualiteit u meer over vertellen.

Belangrijk!

Je ogen zijn zeer gevoelig en zijn zeer nuttig. Een duurdere optieker kost misschien meer, maar je wordt er vaak beter geholpen. Op de prijs van nachtlenzen zou je dus beter niet besparen. Beter iets meer betalen en een vlekkeloze service van de optieker krijgen en de beste nacht lenzen dan…

Opmerking

Pearle heeft onlangs de prijzen van nachtlenzen voor Pearle winkels bekend gemaakt, lees er meer over!

Hoeveel betaal je jaarlijks voor nachtlenzen?

View Results

Laden ... Laden ...